TERMENI SI CONDITII

"Termenii și condițiile din cadrul acestui magazin online sunt in conformitate cu prevederile OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, OG 21/1992 privind protecția consumatorilor, OUG 140/2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vânzare de bunuri (garanții), O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piata, Legea 363/2007 privind combaterea practicilor comerciale incorecte. Aceste acte normative se aplică consumatorilor. Persoanelor juridice li se aplică prevederile Legii 287/2009 privind Codul Civil.

"Conform OUG 34/2014, un contract de vânzare la distanta reprezinta orice contract încheiat între profesionist şi consumator fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul (confirmarea acceptării comenzii de catre profesionist), în temeiul căruia profesionistul se angajează să transfere proprietatea asupra unor produse către consumator, iar consumatorul se angajează să plătească preţul acestora

Procesul de vanzare-cumparare a bunurilor implica o dimensionare tehnica particularizata pentru fiecare client realizata dupa o analiza a apei si a conditiilor tehnice ale locatiei dumneavoastra pentru a fi siguri ca sistemul achizitionat este cel de care aveti nevoie si care va aduce un plus de calitate si confort. Modalitatile prin care se incheie contracte pe acest website sunt: contracte incheiate la distanta prin utilizarea ca mijloc de comunicare convorbirea telefonica, precum si contracte incheiate in afara spatiilor comerciale. Inainte de incheierea contractului, clientului i se va transmite pe un suport durabil un contract/oferta de vanzare produse semnat de catre vanzator, care cuprinde toate elementele obligatorii cf OG 34/2014 astfel incat consumatorul sa poate lua o decizie in cunostinta de cauza.

Aceste elemente de informare sunt: identitatea vanzatorului, produsele care fac obiectul vanzarii la distanta si caracteristicile acestora, pretul total al produselor (cu TVA inclus), modalitati de plata, durata de valabilitate a contractului, termeni de livrare, conditii de montaj, dreptul de retragere si drepturile asociate, optiunea consumatorului de a se include sau nu in baza de date cu caracter confidential, etc.

Toate informațiile prezente în acest site sunt oferite cu bună credință. Imaginile publicate pe website sunt conforme cu realitatea, însă uneori nuanțele culorilor produselor pot să difere ușor, datorită procesului de execuție a fotografiilor sau a setarilor monitorului dvs sau pot aparea mici diferențe de design/grafică ale produselor. Vanzatorul întreprinde toate diligentele profesionale pentru a asigura acuratetea informatiilor de pe acest website motiv pentru care, pentru asigurarea certitudinii informatiilor, toate comenzile efectuate de catre dvs vor parcurge un proces prealabil de confirmare inainte ca se ne luam anagajamentul contractual de va transfera proprietatea produselor.

Confirmarea receptionarii si preluarii comenzii NU echivaleaza cu acceptarea comenzii in sensul incheierii contractului intre societatea noastra si dvs. Momentul incheierii contractului la distanta il constituie momentul confirmarii, pe un suport durabil (ex: email), de catre vanzator a acceptarii comenzii, in speta, confirmarea disponibilitatii stocului si angajamentul de a transfera proprietatea asupra produselor catre cumparator si implicit emiterea facturii fiscale sau semnarea contractului de furnizare produse/formularul de comanda de ambele parti.

Termene

Toate termenele incluse în termeni si conditii se interpretează drept termene exprimate în zile calendaristice. Dacă un termen exprimat în zile se calculează din momentul în care intervine un eveniment sau se realizează un act, ziua în cursul căreia a avut loc acest eveniment sau se realizează acest act nu se ia în seamă la calculul termenului. În cazul în care ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, societatea noastra prelungeşte termenul în mod corespunzător.

Preturi

Pe site, nu sunt prezentate informatii despre pret si disponibilitate in stoc., intrucat produsele sunt si pot fi customizabile tehnic si se dimensioneaza in functie de particularitatile aflate la locatia clientului. Aceste detalii tehnice se stabilesc in urma discutiilor telefonice sau deplasarii la locatia clientului si efectuarea de masuratori (debite, parametri privind calitatea apei, etc). Pretul produselor va fi comunicat clientului pe suport durabil inainte de incheierea contractului si producerea de efecte obligatorii asupra acestuia.

Conditii de livrare

Societatea livreaza GRATUIT (fara costuri) produsele transferând posesia fizică sau controlul asupra produselor către dvs, fără întârziere nejustificată şi în orice caz in termenii de livrare mentionati si conveniti de ambele parti prin contract (formular de comanda) SAU în decurs de, cel mult, 30 de zile de la încheierea contractului. In cazul în care nu ne indeplinim obligatia de a livra produsele la momentul convenit cu dvs. sau în termenul de maxim 30 zile, dvs. aveti dreptul de a solicita efectuarea livrarii într-un termen suplimentar, corespunzător circumstanţelor. În cazul în care nu vom livra produsele în termenul suplimentar respectiv, aveti dreptul, după caz, la rezilierea contractului. La rezilierea contractului, societatea noastra va rambursa, fără întârzieri nejustificate, toate sumele plătite în temeiul contractului cu dvs. şi în decurs de cel mult 7 zile de la data la care ne-ati comunicat decizia de terminare a contractului.

Montaj

Efectuam servicii de montaj a produselor vandute contra cost pe tot teritoriul Romaniei, pretul de montaj va fi comunicat clientului inainte de efectuare comenzii, pe suport durabil (contract de vanzare)

Servicii de analiza a apei

Efectuam servicii de analiza a apei a urmatorilor parametri: Ph, duritate, conductivitate (TDS), nitrati, nitriti, fier, dupa cum urmeaza: • Analiza de apa este efectuata cu testere rapide si este realizata in vederea dimensionarii si furnizarii de solutii personalizate de sisteme de tratare a apei pentru potentiali clienti. Ele au valabilitate doar in relatie cu dimensionarea solutiilor tehnice furnizate de catre societatate noastra. • Analizele pe care le efectuam in aceste conditii sunt gratuite fara a conditiona un potential client de a achizitiona un sistem de tratare a apei de la societatea noastra. IMA CONCEPT nu garanteaza onorarea tuturor cererilor, ele se vor efecta in masura disponibilitatii logistice. Pentru probele de apa trimise la punctul de lucru, solicitantul este obligat sa achite contravaloarea transportului, altfel coletul se va refuza. Exceptii: Analizele efectuate nu constituie buletine de analiza oficiale si nu pot fi folosite in relatie cu terte parti, altele decat societatea noastra. Nu efectuam analize de apa pentru persoane fizice sau juridice care au instalate sisteme de tratare a apei achizitionate de la terte parti, diferite de societatea noastra.

Dreptul de retragere

Aveți la dispoziție 14 zile de la momentul primirii produsului pentru stabilirea naturii, caracteristicilor si functionalitatii produsului, asa cum ați face-o daca ați achizitiona un produs dintr-un magazin fizic. Daca nu sunteți multumit de produs aveți dreptul de a vă retrage dintr-un contract la distanta, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere. Dvs. beneficiati de o perioada de 14 zile pentru a va retrage dintr-un contract la distanta, fara a fi nevoit sa justificati decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele direct legate de returnarea produselor. Perioada de retragere expira in termen de 14 zile din ziua in care dvs. sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de catre dvs., intra in posesia fizica a produselor sau ziua in care dvs. sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de dvs., intra in posesia fizica a ultimului produs /ultimei piese (in cazul in care dvs. comandati printr-o singura comanda produse multiple/piese care vor fi livrate separat)

Exercitarea dreptului de retragere

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Inainte de expirarea perioadei de retragere (14 zile), sunteti obligati sa ne informati cu privire la decizia dvs de retragere din contract. In acest scop, aveti la dispozitie formularul standard de retragere mentionat mai jos sau puteti face orice alta declaratie neechivoca prin care va exprimati decizia de retragere din contract specificand produsele achizitionate (e-mail / fax / posta, etc) iar noi va vom comunica, fara intarziere, pe un suport durabil, confirmarea de primire a formularului de retragere.

Model standard de formular de retragere

Obligatiile dvs in cazul retragerii

Dvs sunteti obligat sa returnati produsele catre societatea noastra (sau unei persoane autorizate de catre societatea noastra sa receptioneze produsele), fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care ne-ati comunicat decizia dvs de retragere din contract, prin transmiterea formularului de retragere sau prin orice declaratie neechivoca mentionata la sectiunea “Exercitarea dreptului de retragere”. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de dvs inainte de expirarea perioadei de retragere de 14 zile. Dvs suportati doar costurile directe legate de returnarea produselor. Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere. Expediaţi produsele sau înmânaţi-le direct nouă, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-aţi comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Obligatiile noastre in cazul retragerii

Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării, cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul că aţi ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări Cu exceptia cazului in care recuperam noi produsele, avem posibilitatea legala de a amana rambursarea platii pana la data receptionarii produselor care au facut obiectul vanzarii sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea dvs conform careia ati trimis produsele catre noi, fiind valabilă data cea mai apropiată

Răspunderea pentru manipularea necorespunzătoare a bunurilor

Pe perioada celor 14 zile, sunteți responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii bunurilor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării bunurilor. Aveți posibilitatea de a deschide ambalajul pentru a avea acces la conținutul acestuia dacă bunuri similare sunt în mod obișnuit expuse neambalate în magazine. În acest sens deteriorarea ambalajului doar prin simpla sa deschidere nu reprezintă un motiv de diminuare valorii produsului. Prin urmare, în timpul perioadei de retragere, trebuie să mânuiți deschiderea ambalajului bunurilor cu grija necesară fără a-l deteriora. Returnarea produselor fără ambalajul original sau cu degradarea anormală a ambalajului precum și cu foliile de protecție aplicate pe articol indepărtate (acolo unde este cazul) poate fi considerată o degradare a bunurilor.

Diminuarea valorii produsului

În cazul în care bunurile au fost utilizate într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a acestora, dreptul de retragere nu este exclus însă veți răspunde pentru eventuala diminuare a valorii bunurilor, care este evaluată de societatea noastră de la caz la caz pe baza unui document justificativ de diminuare a valorii și poate varia ca procent din valoarea achitată de dvs. Diminuarea valorii bunurilor poate consta într-o serie de costuri de aducere la starea inițială de produs nou (inclusiv înlocuire piese, componente subansambluri, etc). În cazul în care, după aceste operațiuni, astfel de bunuri nu mai pot fi vândute ca produse noi, acestea vor fi vândute ca bunuri de ocazie (second hand) la un preț semnificativ mai mic, caz în care diminuarea valorii va consta și în pierderea de venit pentru societatea noastră ce va fi justificată în mod obiectiv.

Situații care conduc la diminuarea valorii produsului returnat • Testarea si utilizarea reala a produselor care intră în contact cu apa care lasă în mod inevitabil urme; • Uzarea/degradarea/distrugerea produsului sau a unor componente ale acestuia ca urmare a manipulării sau utilizării defectuoase sau în condiții extreme. • Degradarea vizibilă a unui produs sau a unor componente ale acestuia, ca urmare a nerespectării instrucțiunilor de întreținere/utilizare sau a mențiunilor din certificatul de garanție. • Returnarea produselor fără ambalajul original sau cu degradarea anormală a ambalajului a produselor. • Testarea produselor cu indepartarea sigiliilor/foliilor de protecție aplicate pe produse sau pe dispozitive electrice, electronice și electrocasnice. • Modificari fizice sau optice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, taieturi, intervenții neautorizate si/sau alte defecte ce le poate prezenta un produs neconform

Exceptii de la retragere

În conformitate cu prevederile legale, intră în categoria produselor exceptate de la retur, „bunurile sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator.„ În această categorie se regăsesc produse pentru care există motive reale de igienă și de protecție a sănătății pentru utilizarea unui sigiliu, care poate consta în folie sau ambalaj de protecție. Odată ce ambalajul a fost desigilat, bunul pe care îl conține nu mai poate fi niciodată comercializat, din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă, dat fiindcă însăși natura acestui bun face imposibilă sau excesiv de dificilă luarea de către noi a unor măsuri care să permită repunerea sa în vânzare. Astfel, sunt exceptate de la retur următoarele categorii de produse care sunt desigilate de consumator, lista nefiind exhaustiva: anumite filtre, consumabile purificatoare, consumabilele pentru filtre (cartuse), testere apă sau alte componente sigilate.

Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

Costuri suportate de catre cumparator:

Veti asigura costurile de retur si transport curier in cazul caruia renuntati la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului.

Costuri suportate de catre vanzator:

Asiguram costurile de transport (retur) in cazul in care produsul nu este conform cu specificatiile din oferta de pe site, a produsului ce nu este conform specificatiilor mentionate in comanda dvs sau a produsului nefunctional sau a coletelor ce prezinta deteriorari la receptie. In cazul in care ati optat pentru montajul produselor de catre societatatea noastra, inclusiv costurile de demontare sunt asigurate gratuit.

Transferarea riscului

Livrarea produselor catre dvs cade in responsabilitatea noastra. În cazul contractelor în care societatea noastra livrează produsele către dvs (inclusiv prin intermediul unui societati de curierat), riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat abia în momentul în care dvs sau o parte terţă desemnată de dvs, alta decât transportatorul, intră în posesia fizică a produselor. Cu toate acestea, riscul va este transferat in cazul exercitarii dreptului de retragere din contract, în momentul livrării produselor către transportator, dacă transportatorul a fost însărcinat de către dvs să transporte produsele, iar această opţiune nu a fost oferită de către societatea noastra, fără a aduce atingere drepturilor dvs faţă de transportator.

Recenzii

O recenzie/review este o opinie personală sub formă de text si/sau rating (număr de stele acordate de la 0 la 5) acordată unui produs, care provine de la un cumpărător care a utilizat sau a achizitionat efectiv produsul. Societatea noastră nu permite menționarea recenziilor pe website și nu oferă acces la recenziile consumatorilor (cumpărătorilor) privind produsele.

Garantii si drepturile asociate acestora

Pentru acordarea garanției este necesară prezentarea dovezii faptului că ați achiziționat bunul de la societatea noastră. Garanția este oferită de societatatea noastră în calitate de vânzător în concordanță cu prevederile OUG 140/2021 și OG 21/1992, (r2) acte normative destinate cliențlior persoane fizice și pe teritoriul României. Constatarea neconformităților și asigurarea garanției sunt în responsabilitatea vânzătorului. Garanția de conformitate pentru bunuri noi se acordă pe o perioadă de 2 ani de la momentul livrării (respectiv de 1 an pentru un bun de ocazie). In cazul persoanelor juridice, garanția oferită este de 6 luni și se acordă conform prevederilor art 1707-1718 din Codul Civil.

În caz de neconformitate, dvs aveți dreptul de a beneficia de următoarele măsuri corective (în această ordine):

- aducerea la conformitate prin reparare,

- aducerea la conformitate prin înlocuire (dacă bunul nu poate fi reparat),

- reducerea proporţională a preţului (dacă neconformitatea este minoră),

- încetarea contractului și returnarea contravalorii (dacă repararea sau înlocuirea nu pot fi efectuate).

Aducerea în conformitate prin reparare sau înlocuire se realizează într-un termen maxim de 15 zile calendaristice din momentul în care bunul reclamat intră în posesia societății noastre sau din momentul în care ne informați cu privire la problemele apărute în cadrul garanției (după caz). În cazul în care neconformitatea urmează să fie remediată prin reparare sau înlocuire, bunul trebuie să intre în posesia vânzătorului, fie prin transmiterea prin curier de către dvs (cu opțiunea deschidere la livrare pentru a efectua constatarea integrității bunului în prezența vânzătprului), fie prin deplasarea reprezentanților vânzătorului la locația dvs pentru bunurile care devin imobile ulterior vânzării (decizia va fi luată de la caz la caz de către societatea noastră). Acestea sunt necesare pentru efectuarea diagnosticării și expertizării aspectelor reclamate și pentru a se constata dacă bunul face sau nu obiectul acordării garanției. Costurile de transport, constatare și diagnosticare sunt gratuite pentru dvs. În cazul în care neconformitatea se confirmă și este remediată prin reparaţie, garanția se prelungește cu timpul de nefuncţionare a bunului. În cazul în care neconformitatea este remediată prin înlocuire, va fi acordat un nou termenul de garanție de 2 ani pentru bunul înlocuit.

Avem posibilitatea de a refuza aducerea în conformitate a bunului dacă aceasta operațiune ne-ar impune costuri care ar fi disproporţionate, luând în considerare toate circumstanţele, inclusiv valoarea bunurilor în cazul în care nu ar fi existat neconformitatea precum și gravitatea neconformităţii. În acest caz al refuzului, precum și dacă o neconformitate continuă să existe în pofida eforturilor noastre de a o remedia sau dacă reparaţia / înlocuirea sunt imposibile și/sau nu pot fi finalizate în termenul menționat anterior, dvs. aveți dreptul:

- fie să obţineți o reducere proporţională a preţului achitat pe bun dacă neconformitatea este minoră (caz în care dvs rămâneți în posesia bunului cu deficiențe, nemaifiind nevoie ca bunul să fie predat),

- fie să obţineți încetarea contractului de vânzare și implicit returnarea contravalorii bunului (caz în care bunul neconform trebuie sa intre/rămână în posesia vânzătorului).

Dvs. nu aveți dreptul de a obţine direct returnarea contravalorii dacă neconformitatea este minoră, sarcina probei cu privire la caracterul minor al neconformităţii revenindu-i societății noastre în calitate de vânzător. În cazul în care dispunem acordarea reducerii de preţ, aceasta este proporţională cu diminuarea valorii bunului cauzată de neconformitate în comparaţie cu valoarea pe care bunul ar avea-o dacă ar fi în conformitate.

În cazul în care dispunem încetarea contractului de vânzare, vă vom rambursa preţul plătit pentru bunul achiziționat, folosind aceleaşi modalităţi de plată ca şi cea folosită de dvs pentru tranzacţia iniţială (cu excepţia cazului în care sunteți de acord cu o altă modalitate de plată și fără plata de comisioane suplimentare.)

Garanția NU vi se acordă dacă bunul achiziționat (după caz):

• a fost utilizat necorespunzător fiind, după caz, expus la umezeală/lichide (în cazul produselor ce au avertismente în acest sens), substanțe chimice corozive, foc, radiații solare, temperaturi ridicate/scăzute, suprasarcini de tensiune, presiuni ridicate/scăzute, lovituri, zgârieturi, poziționări greșite (sau la alte condiții contrare instrucțiunilor specifice ale bunului sau de natură externă) cauzând deteriorarea mecanică, termică, electronică, plastică a acestuia sau a fost utilizat și supus unor suprasarcini ale tensiunii electrice de alimentare și/sau unor presiuni de alimentare cu apă peste nivelurile optime, valorile corecte fiind indicate in cartea tehnică a produsului.

• a fost asamblat, instalat sau întreținut necorespunzător/defectuos contrar instrucțiunilor specifice din manualul/cartea tehnică a bunului sau eticheta ce însoțesc bunul, de exemplu (listă neexhaustivă): regenerarea cu alt tip de sare decât pastilată, lipsa prefiltării impuritaților mecanice (cf manualului de utilizare a echipamentului), alimentarea cu apă nesigură din punct de vedere bacteriologic (peste limitele admise) pentru sistemele cu membrana osmotică, schimbarea setărilor avansate ale produsului, etc.

• a suferit intervenții neautorizate, fiind constate după caz, ruperea sau desfacerea sigiliilor/etichetelor permanente ale produsului, numărul de serie și/sau modificarea, deteriorarea sau înlocuirea pieselor/componentelor din interior.

• prezintă doar o uzură/exploare normală, conform scopului și destinației pentru care a fost produs precum și nivelului de utilizare a acestuia (uzură specifică în funcție de tipul de bun).

• a fost utilizat în alt scop decât cel casnic (utilizare excesivă, comercială sau industrială) ce conduce la anularea calitatății de consumator sau în alte scopuri decât cele pentru care a fost construit.

• a făcut obiectul unor calamități naturale precum cutremur, incendiu, inundații, etc

Mentionăm ca obligația de a verifica buna funcționare a sistemelor (analize de laborator) revine în sarcina dvs ca și cumparator. În cazul în care, pe perioada exploatării, în perioada de garanție se constată că datele furnizate de client cu privire la bunurile achiziționate se dovedesc a fi eronate, nu corespund realității de la momentul achiziției sau se modifică în timp, iar sistemele/bunurile ce fac parte din prezentul contract nu funcționează la parametri optimi, situație confirmată de către reprezentanții societății, aceasta poate conduce la excluderea acordarii garanției.

Următoarele bunuri nu beneficiază de garanție intrucât sunt consumabile: filtrele, rășini, sare, garnituri, oringuri, lămpi uv, furtune, cartuse si membrane de osmoza

Recomandări privind ambalarea produselor transmise pentru acordarea garanției

Unele bunuri comercializate pot fi fragile si casante motiv pentru care, atunci cand sunt trimise pentru acordarea garanției, recomandăm ambalarea corespunzatoare astfel încât să ajungă intacte și in siguranță in posesia noastră. Dvs nu sunteți obligat sa păstrați ambalajul original pe perioada acordării garanției insă recomandăm ca produsele să fie împachetate și ambalate, astfel incât să nu existe posibilitatea deplasării acestora în interiorul ambalajului. Se vor utiliza intodeauna ambalaje de dimensiuni adaptate mărimii și greutății produselor transportate. bunurile nu trebuie să se deplaseze in interiorul cutiei. Trebuie să existe un spatiu de 5-6 cm între produs și pereții cutiei, care sa fie umplut fie cu folie, fie cu fulgi din polistiren, pentru a diminua șocul in cazul unui impact. Recomandăm umplerea spațiilor libere cu fulgi din polistiren sau hartie de ziar. In cazul in care se transport mai multe produse intr-o singură cutie, trebuie asigurate că acestea sunt bine separate unele de altele prin ambalaje de protecție precum coltare din carton, polistiren, folie cu bule.

Se recomandă următoarele tipuri de ambalaje : • Cutie de carton presat, umplut cu fulgi de polistiren si sigilat cu folie protectoare • Cutie din carton + folie cu bule, pentru protectie impotriva zgarieturilor, socurilor. • Cutie din carton cu 3 sau 5 straturi + fulgi din polistiren pentru umplerea spatiilor goale + folie cu bule pentru protectie anti-soc. • Cutie de lemn umpluta cu polistiren. • Cutie de carton umpluta cu placi din polistiren/ spuma expandata si fulgi din polistiren.

Informații privind colectarea, tratarea şi eliminarea în condiţii de protecţie a mediului a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE)

Sunt EEE, acele echipamente care sunt dependente de curenţi electrici sau câmpuri electromagnetice pentru a funcţiona corespunzător şi echipamente pentru generarea, transferul şi măsurarea acestor curenţi şi câmpuri, proiectate pentru utilizarea la o tensiune nominală de maximum 1.000 de volţi, pentru curent alternativ, şi 1.500 de volţi, pentru curent continuu; Echipamentele electrice şi electronice marcate cu simbolul care reprezintă o pubelă cu roţi barată cu o cruce, ca în imaginea de mai jos, fac obiectul colectării selective, deci nu trebuie amestecate cu deșeurile menajere.

Persoanele care achiziționează orice echipament electric sau electronic (EEE) de pe acest website au un rol deosebit în reutilizarea, reciclarea şi alte forme de valorificare a echipamentelor electrice și electronice (DEEE) astfel că vă recomandăm să vă informați cu privire la centrele de predare şi colectare existente, puse la dispoziţia dvs în zona unde locuiți indiferent de producătorii sau alţi operatori care le-au înfiinţat. DEEE-urile nu se elimină ca deşeuri municipale nesortate, ci se colectează selectiv, utilizatorii de EEE având obligaţia de a colecta separat DEEE şi de a nu elimina DEEE împreună cu deşeurile municipale nesortate; DEEE sunt nocive şi nu sunt biodegradabile. Nu depozitaţi DEEE în locuri nesupravegheate (lângă ghenele de gunoi sau în alte locuri publice). Acestea nu numai că sunt un pericol pentru mediu, dar iau şi drumul unei valorificări necorespunzătoare, care implică consecinţe uneori incalculabile pentru sănătatea umană.

Proprietate intelectuală

Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a vânzătorului, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare). Nu este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de Vânzator, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Vanzatorului asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al vanzatorului.

Dreptul de a actualiza continutul site-ului

Societatea noastra isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale website-ului, fara o notificare prealabila a utilizatorilor sau clientilor. Societatea noastra nu va putea fi considerata responsabila pentru eventualele erori aparute pe website din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari efectuate de de catre administratorul website-ului.

LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA
Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente sau prin intermediului platformei europene de solutionare online a reclamatiilor https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=RO

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE - PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Denumirea operatorului de date cu caracter personal: Grupul de firme IMA CONCEPT

Str. Carpati, Nr. 35, Bl. 28, Targu Mures, jud Mures, e-mail: customerserviceimaconcept@yahoo.com

Iti multumim pentru interesul fata de compania noastra si de serviciile comercializate de noi. Cand intri intr-o relatie de orice fel cu noi, ne incredintezi informatiile tale.

Conform cerintelor Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (in continuare denumit „GDPR”) aplicabil din data de 25 mai 2018, avem obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati prin utilizarea site-ului nostru, in acord cu prevederile GDPR.

Scopul acestei Politici de confidentialitate este sa iti explice ce date prelucram, de ce le prelucram si ce facem cu ele. Iti luam in serios confidentialitatea si nu vindem niciodata liste sau adrese de e-mail. Fiind pe deplin constienti de faptul ca informatiile personale iti apartin, facem tot posibilul sa le stocam in siguranta si sa le prelucram cu atentie. Nu oferim informatii unor parti terte fara a te informa. Aceste informatii sunt importante. Speram sa le citesti cu atentie.

Protectia datelor dumneavoastra cu caracter personal este foarte importanta pentru societatea noastra , ale caror date sunt specificate in sectiunea de contact, si ne dorim ca dumneavoastra sa fiti informat corespunzator cu privire la modul si scopurile In care prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal.

Grupul de firme IMA CONCEPT a luat masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii, accesului neautorizat sau oricarei alte forme de prelucrare ilegala, precum si cu privire la stergerea sau rectificarea datelor inexacte sau incomplete din punct de vedere al scopului pentru care sunt colectate si pentru care vor fi ulterior prelucrate.

  1. Principiile prelucrarii datelor cu caracter personal

1.1. Sunt prelucrate cu buna-credinta si in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare.

1.2. Sunt colectate in scopuri bine determinate, explicite si legitime, iar prelucrarea ulterioara nu va fi incompatibila cu aceste scopuri.

1.3. Sunt adecvate, pertinente si neexcesive prin raportare la scopul in care sunt colectate si ulterior prelucrate si nu se stocheaza pentru o perioada mai lunga decat este necesar pentru realizarea scopurilor In care au fost colectate.

  1. Reguli generale

2.1. Prezenta Politica stabileste masuri tehnice si organizatorice implementate de societatea noastra, pentru indeplinirea obligatiilor referitoare la confidentialitatea si securitatea prelucrarilor efectuate In cadrul activitatii sale. Prin cerinte minime de Securitate si confidentialitate este avut in vedere un complex de masuri tehnice, informatice, organizatorice, logistice si proceduri prin care se asigura un nivel minim de securitate al prelucrarilor.

2.2. Pentru Indeplinirea prevederilor legale aferente si In vederea satisfacerii cerintelor pastrarii In siguranta a datelor si informatiilor, societatea noastra a elaborat si implementat o serie de politici si masuri organizatorice si tehnice orientate privind:

  • Utilizarea dispozitivelor mobile
  • Securitatea informatiei
  • Pastrarea , gestionarea si accesul la date cu character personal
  • Masuri antispam
  • Asigurara securitatii fizice
  • Utilzarea emailului si a internetului
  • Instruirea si asigurarea confidentialitatii personalului si a persoanelor imputernicite;
  1. Categoriile de date cu caracter personal colectate si scopul colectarii

Datele cu caracter personal la care se face referire in prezenta Politica includ elemente de identificare, dupa caz, de tipul nume si prenume, telefon, adresa de domiciliu, adresa de livrare, adresa de e-mail, date bancare sau alte asemenea, care servesc la identificarea dumneavoastra sau a persoanelor care va reprezinta ori pe care le reprezentati.

Societatea noastra se angajeaza in fata clientilor sai sa nu furnizeze aceste date unor terte persoane sau companii , sub forma de baze de date (gratuit sau contracost) si sa le utilizeze exclusiv in vederea derularii relatiei comerciale dintre parti. Colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal ale minorilor de catre societatea noastra se vor face doar cu acordul explicit al parintilor sau al altor reprezentanti legali.

Colectam urmatoarele tipuri de date personale de la dvs. si le folosim la:

- Nume si prenume - avem nevoie de aceste date pentru livrarea produselor comandate

- E-mail – adresa de e-mail o folosim pentru a va confirma comanda, pentru a va informa despre stadiul comenzii dvs, pentru a va trimite ofertele cerute de dumneavoastra. De asemenea adresa de e-mail o folosim pentru a comunica cu dumneavoastra pentru a va rezolva o problema

- Numar de telefon - pentru a va putea contacta pentru confirmarea comenzii, pentru a va putea oferi detalii cu privire la comanda, pentru a va putea contacta in momentul in care comanda este completa sau aceasta este in curs de expediere catre dumneavoastra. Va vom contacta pentru a grabi rezolvarea unei probleme; comunicarea va fi inregistrata pentru a documenta problema dvs si rezolvarea ei. Pe numarul de telefon veti primim SMS-uri cu informatii despre comanda sau oferta dumneavoastra

- Detalii de facturare, adresa - avem nevoie de aceste date, pentru facturarea, livrarea si intocmirea documentelor fiscal anuale

- Cont bancar – pentru a returna contravaloarea banilor in cazul unui retur

  1. Destinatarii datelor cu caracter personal prelucrate

O parte din aceste date pot fi comunicate doar catre parteneri contractuali ai Societatii noastre, denumiti destinatari (ex: parteneri contractuali si potentiali parteneri contractuali ai operatorului angajati ai societatii, firme de curier si posta) precum si altor persoane fizice sau juridice imputernicite sa prelucreze date cu caracter personal in numele societatii (ex: avocati, contabili, auditori, consultanti)

Datele dumneavoastra personale vor putea fi transmise autoritatilor in drept cu scopul verificarii tranzactiilor comerciale sau altor autoritati in drept pentru efectuarea oricaror verificari justificate in baza legii. Datele furnizate sunt strict confidentiale. Societatea noastra se angajeaza in fata clientilor sai sa nu furnizeze aceste date unor terte persoane sau companii , sub forma de baze de date (gratuit sau contracost) si sa le utilizeze exclusiv in vederea derularii relatiei comerciale dintre parti. Colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal ale minorilor de catre societatea noastra se vor face doar cu acordul explicit al parintilor sau al altor reprezentanti legali.

  1. Drepturile persoanelor a caror date personale sunt colectate si/sau prelucrate

Beneficiati de urmatoarele drepturi cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal care va privesc:

5.1. Dreptul de informare

Aveti dreptul de a obtine de la Grupul de firme IMA CONCEPT cel putin urmatoarele informatii, cu exceptia cazului In care sunteti deja in posesia informatiilor respective:

  1. a) identitatea operatorului si a reprezentantului acestuia, daca este cazul;
  2. b) scopul in care se face prelucrarea datelor;
  3. c) informatii suplimentare, precum: destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor; daca furnizarea tuturor datelor cerute este obligatorie si consecintele refuzului de a le furniza; existenta drepturilor prevazute de prezenta lege pentru persoana vizata, In special a dreptului de acces, de interventie asupra datelor si de opozitie, precum si conditiile In care pot fi exercitate;
  4. d) orice alte informatii a caror furnizare este impusa prin dispozitie a autoritatii de supraveghere, tinand seama de specificul prelucrarii.

5.2. Dreptul de acces la date

Aveti, de asemenea, dreptul de a obtine de la Grupul de firme IMA CONCEPT, la cerere si in mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care va privesc sunt sau nu sunt prelucrate de Societatea noastra.

5.3 Dreptul de interventie asupra datelor

Totodata, aveti dreptul de a obtine de la operator, la cerere si In mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte.

5.4 Dreptul de opozitie

In plus, aveti dreptul de a se opune In orice moment prelucrarii datelor cu caracter personal care va privesc de catre Societatea noastra.

5.5 Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale

Un alt drept de care beneficiati este dreptul de a cere si de a obtine retragerea/ anularea/ reevaluarea oricarei decizii care produce efecte juridice In privinta dumneavoastra, adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata prin mijloace automate, destinata sa evalueze unele aspecte ale personalitatii dumneavoastra, precum competenta profesionala, credibilitatea, comportamentul ori alte asemenea aspecte.

5.6 Dreptul de a va adresa justitiei

In acelasi timp, aveti, dreptul de a va adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de lege, care v-au fost Incalcate.

  1. Dezvaluirea datelor cu caracter personal catre terti

Datele colectate sunt dezvaluite catre terti numai in cazul In care societatea noastra este tinuta de o obligatie legala In acest sens. Orice dezvaluire catre terti In alte conditii a datelor cu caracter personal va fi facuta numai cu acordul dumneavoastra expres, exprimat In prealabil.

  1. Contact

Pentru exercitarea drepturilor mentionate anterior sau pentru solicitari sau intrebari cu privire la prezenta Politica sau daca aveti motive sa credeti ca orice date personale pe care le detinem despre dvs sunt incorecte sau incomplete, aveti dreptul sa solicitati sa vedeti aceste informatii, sa le rectificati sau sa cereti sa fie sterse, sa solicitati restrictionarea prelucrarii sau sa va opuneti prelucrarii si de asemenea aveti dreptul la portabilitatea datelor . Pentru exercitarea acestor drepturi va rugam sa ne contactati la customerserviceimaconcept@yahoo.com

De asemenea puteti contacta sau depune plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal la www.dataprotection.ro .

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Adresa: Bucuresti, b-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1, cod postal 010336

Pagina de internet: http://www.dataprotection.ro

Adresa de e-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Telefon: +40.318.059.211; +40.318.059.212

Fax: +40.318.059.602

  1. Cookies

Acest site utilizeaza, de asemenea, cookie-uri Asa cum este valabil pentru cele mai multe dintre site-urile web, acest site colecteaza automat anumite informatii si le stocheaza in fisierele jurnal. Acestea includ adresele Protocolului Internet (IP), locatia geografica a computerului sau a dispozitivului, tipul de browser, sistemul de operare si alte informatii despre vizitarea acestui site, de exemplu, paginile vizualizate. Aceste informatii sunt utilizate pentru a imbunatati acest site web si, datorita acestei imbunatatiri constante, pentru a servi mai bine utilizatorilor nostri. Adresa dvs. IP poate fi, de asemenea, utilizata pentru a diagnostica problemele cu serverul nostru, pentru a administra acest site, pentru a analiza tendintele, pentru a urmari navigarea unui utilizator pe site si pentru a colecta informatii demografice, pentru a ne ajuta sa intelegem preferintele vizitatorilor si nevoile acestora. . Pentru mai multe detalii privind cookie-urile, va rugam sa accesati politica de cookies.

POLITICA DE COOKIES

Notiunea de "cookie"

Un "Internet Cookie" (termen cunoscut si ca "browser cookie" sau "HTTP cookie" sau pur si simplu "cookie") este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale utilizatorului de pe care se acceseaza acest site. Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome, Firefox) si este complet "pasiv" (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard drive-ul utilizatorului). Odata ce acceptati, fisierul este stocat local si ajuta la analiza traficului web sau memoreaza preferintele unui site vizitat des. Cookie-urile ajuta aplicatiile web sa ofere raspunsuri personalizate. Aplicatia web isi poate modifica parametrii pentru a corespunde nevoilor tale adunand si memorand informatii legate de preferintele tale.

Un cookie este format din doua parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata, iar tehnic doar web-serverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat web-serverului respectiv. Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Per ansamblu, cookie-urile ne ajuta sa iti punem la dispozitie un website mai bun deoarece ne ofera oportunitatea de a monitoriza ceea ce considerati folositor sau inutil intr-o pagina web. Un cookie nu ne ofera acces in nici un caz la computerul dumneavoastra sau la informatiile dumneavoastra, ci doar la acele informatii pe care alegeti sa le impartasiti cu noi. Puteti alege sa acceptati sau sa refuzati cookie-urile. Majoritatea browser-elor accepta cookie-uri automat, dar de obicei puteti modifica in setarile browserului ca acesta sa le refuze. Refuzul de a stoca cookie-uri va poate impiedica sa experimentati toate caracteristicile unei pagini web

Exista doua categorii mari de cookie-uri:

Cookie-uri de sesiune - acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul paraseste site-ul respectiv sau inchide fereastra browserului.

Cookie-uri persistente – acestea sunt stocate pe hard drive-ul unui computer sau echipament pentru o durata configurata de website-ul care l-a plasat. Acest tip de cookie-uri pot fi sterse de utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

  1. Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web-browser (browser-ul pe care il folositi dvs., spre exemplu Internet Explorer, Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, etc.) si un web-server anume, mai precis serverul care gazduieste site-ul nostru. Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor website-uri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex. preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.

  1. Care este durata de viata a unui cookie?

Cookie-urile sunt administrate de web-servere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singura sesiune (cookie-urile de sesiune) si nu mai sunt retinute odata ce utilizatorul paraseste website-ul , in vreme ce unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website (cookie-urile persistente). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi sterse de utilizator in orice moment.

  1. Cum folosim noi cookie-urile pe acest site

Am clasificat cookie-urile noastre in urmatoarele categorii, pentru a va fi mai usor sa intelegeti de ce avem nevoie de ele:

  1. Strict necesare/esentiale – acestea sunt utilizate pentru eficientizarea lucrului nostru pe site. Aceste cookie-uri nu colecteaza informatii despre dvs. care ar putea fi folosite pentru publicitate sau pentru a inregistra activitatea dvs. pe internet. Fara aceste cookie-uri, acest site nu va functiona corect.
  2. Performanta – acestea sunt utilizate pentru a analiza modul in care functioneaza site-ul nostru si cum il putem imbunatati, de exemplu, care sunt paginile vizualizate cel mai des sau daca intampinati mesaje de eroare. Acestea nu colecteaza informatii care va pot identifica, toate datele fiind anonime.

Utilizand site-ul nostru va exprimati acordul privind utilizarea de cookie-uri de “performanta”. Daca le blocati, nu putem prezice cum va evolua site-ul pentru dvs.

  1. Functionalitate – acestea ajuta la imbunatatirea experientei dvs. Acestea pot inregistra modificarile pe care le-ati facut pe site. Informatiile pe care le colecteaza pot fi facute anonime. Acestea se refera strict la site-ul nostru si nu pot urmari alte site-uri pe care le vizitati.

Aveti posibilitatea sa blocati sau sa permiteti utilizarea acestor cookie-uri, dar blocarea lor poate insemna ca nu vom mai putea furniza anumite servicii. Este de asemenea posibil ca blocarea lor sa ne impiedice sa memoram ca nu ati dorit un anumit serviciu.

  1. Targeting/publicitate – acestea sunt utilizate pentru a face schimb de anumite informatii cu terte parti cu care facem reclama, pentru a sti cum ati ajuns pe site-ul nostru. De asemenea, putem utiliza cookie-uri pentru a identifica partile site-ului de care sunteti interesat. Utilizam apoi aceste informatii pentru a va arata reclame si pagini care credem ca va pot interesa, pentru a individualiza modul in care comunicam cu dvs. sau pentru a individualiza continutul comunicarilor pe care vi le trimitem.

Daca preferati, puteti opta pentru a renunta la acestea. Individualizarea continutului inseamna ca acesta include informatii care reflecta interesul pe care l-ati aratat fata de continutul paginilor noastre sau oferte ori promotii care credem ca v-ar putea interesa, si pentru a imbunatati modul in care raspundem la necesitatile dvs.

  1. Ce sunt cookie-urile plasate de terti?

Cookie-uri plasate de terti („third party cookies”) sunt plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv si ar putea fi folosite in mod anonim pentru a memora istoricul de navigare al unui utilizator, astfel incat acestuia sa-i fie livrata publicitate cat mai relevanta. Acest tip de cookie-uri pot fi blocate de un utilizator prin intermediul setarilor browser-ului.

Precizam ca nu avem control si nu suntem responsabili pentru politicile si practicile de confidentialitate ale unor terte parti, insa tertele parti se obliga sa respecte legea in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului acestui site.

  1. Cum puteti opri cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau puteti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu sunteti inregistat folosind cookie-urile, nu veti putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in "optiuni" sau in meniul de "preferinte" al browserului dvs. Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea "ajutor" a browserului pentru mai multe detalii.

Cookie settings in Internet Explorer

Cookie settings in Chrome

Cookie settings in Firefox

Cookie settings in Safari

Pentru setarile cookie-urilor generate de terti si daca doriti sa aflati mai multe informatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:

http://www.youronlinechoices.com/ro/

All About Cookies

Microsoft Cookies guide

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=ro (Google Analytics)

IAB Romania pune la dispozitie urmatorul site pentru a oferi mai multe informatii privind confidentialitatea legata de publicitatea online: http://www.youronlinechoices.com/ro/

  1. Stocarea informatiilor captate de cookie-uri

Informatiile obtinute de cookie-uri sunt pastrate in conditii de siguranta ridicata de web-server, respectiv serverul care gazduieste site-ul nostru. Va asiguram ca web-serverul respecta cerintele de securitate ridicata in ceea ce priveste informatiile colectate prin cookie-uri, fiind obligat sa respecte cu strictete obligatiile impuse de legea aplicabila. Informatiile pe care le colectam despre dvs. prin accesarea website-ului nostru nu vor fi partajate cu terte parti.

  1. Securitatea datelor personale

Pentru a va proteja confidentialitatea datelor si a informatiilor personale pe care le transmiteti prin utilizarea acestui site web, am stabilit masuri tehnice si organizatorice interne adecvate. Actualizam si testam tehnologia noastra de securitate in mod continuu. Restrictionam accesul la datele dvs. personale doar acelor angajati care trebuie sa stie acele informatii pentru a va oferi beneficii sau servicii. In plus, instruim angajatii nostri cu privire la importanta confidentialitatii si mentinerea confidentialitatii si securitatii informatiilor dvs. Daca apare o scurgere de date cu caracter personal, vom face totul pentru a o elimina si pentru a evalua un nivel de risc legat de scurgere in conformitate cu politica noastra privind incalcarea datelor cu caracter personal. In cazul in care se constata ca scurgerea poate duce la vatamari fizice, materiale sau nemateriale pentru dvs. (de exemplu, discriminare, furt de identitate, frauda sau pierdere financiara), va vom contacta fara intarzieri nejustificate, cu exceptia cazului in care legea prevede altfel. Toate demersurile noastre vor fi luate in deplina cooperare cu autoritatea competenta de supraveghere.

  1. Aspecte de securitate legate de cookie-uri

Cookie-urile nu sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate, nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookie-urile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general, browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookie-urilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

  1. Modificari ale politicii privind cookie-urile

Este posibil sa actualizam din cand in cand acest document de informare prin publicarea unei noi versiuni pe acest site web.

Avand in vedere ca legile privind protectia datelor cu caracter personal, interpretarile organelor de stat, recomandarile autoritatilor de supraveghere se schimba si se imbunatatesc din cand in cand, se asteapta ca aceasta notificare privind confidentialitatea si conditiile de utilizare sa se schimbe si ea. Ne rezervam dreptul de a modifica in orice moment, din orice motiv si fara notificare acest document de informare. Orice modificare a politicii noastre de confidentialitate va fi afisata pe aceasta pagina, astfel incat dvs. sa fiti constient de politicile noastre. Dispozitiile continute in prezentul document inlocuiesc toate anunturile sau declaratiile anterioare privind practicile noastre de confidentialitate si termenii si conditiile care guverneaza utilizarea acestui site web.

  1. Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookie-uri

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.

Iata cateva sfaturi care va pot asigura insa ca navigati fara griji cu ajutorul cookie-urilor:
Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.

  • Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.
  • Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookie-uri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
  • Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos. Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet - locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

  1. Intrebari, nelamuriri, reclamatii

Daca aveti intrebari cu privire la informatiile dvs. personale, daca doriti sa va executati drepturile sau aveti nelamuriri sau reclamatii, va rugam sa ne contactati prin trimiterea unui e-mail la responsabilul pentru protectia datelor la customerserviceimaconcept@yahoo.com

Daca doriti sa nu folosim informatiile pe care ni le-ati furnizat, va rugam sa ne trimiteti un e-mail cu titlul "Nu utilizati datele mele" si numele dvs la adresa de email mentionata pe website customerserviceimaconcept@yahoo.com

Contact
Telefon
WhatsApp