Acest articol se adresează celor care au cumpărat un sistem de osmoza inversa cu vas de stocare, din gama noastră Expert Water. Vine în sprijinul vostru cu indicații exacte privind instalarea sistemului.
Mai întâi, elementele componente ale sistemului sunt:
În plus, este bine sa mai aveți la îndemână 2 alte unelte:
Spațiul în care va fi montat sistemul trebuie să fie suficient de mare pentru a permite schimbarea cartușelor și accesul pentru service. În majoritatea cazurilor este preferat spațiul de sub chiuvetă, dar în cazul în care nu aveți suficient spațiu acolo, puteți monta tancul de stocare oriunde în apropierea sistemului.
Instalarea la alimentarea cu apă rece
Sistemul se va alimenta doar cu apă rece, în această ordine:
a) Opriți mai întâi alimentarea cu apă rece, închizând robinetul de rețea. Pentru a elibera presiunea, deschideți robinetul de apă rece de la baterie.
b) Veți monta apoi piesa care conectează sistemul la alimentarea cu apă rece. Ea are 2 părți componente:
Conector robinet alimentare (1)
Robinet de alimentare (2)
Aplicați teflon pe filamentul robinetuluide rețea și înșurubați conectorul (componenta (1)). Aplicați apoi teflon pe filetul robinetului (componenta (2)) pentru a conecta robinetul la conector.
Instalarea robinetului la chiuvetă
Este vorba despre robinetul RO, care are următoarele componente:
Robinetul RO se poate monta pe chiuvetă, în orice punct, sau, alternativ, pe blatul de lângă chiuvetă. Va trebui să folosiți burghiul de 12 mm pentru a găuri chiuveta sau blatul și apoi să îmbinați piesele în ordinea corectă pentru a monta robinetul.
Instalarea piesei de drenaj
Folosind burghiul de 6 mm, găuriți conducta de drenaj și montați apoi piesa de drenaj vertical sau orizontal pe conductă.
Instalarea tancului de stocare al apei tratate
Aplicați, mai întâi, teflon pe filetul tancului, iar apoi înfășurați robinetul de plastic al tancului, fără a strânge excesiv de mult.
Instalarea membranei de osmoză inversă
a) Deșurubați mai întâi capacul carcasei specifice.
b) Desigiliați apoi membrana de osmoză inversă, desfăcând țipla și manevrând cu grijă doar partea de plastic. Pentru igienă, este important să nu atingeți suprafața de membrană de lângă o-ring-uri.
c) Introduceți membrana în carcasă cu cele două o-ring-uri înspre capac și înșurubați apoi capacul etanș.
d) Conectați furtunul de alimentare și aplicați apoi siguranța albastră.
Instalarea cartușelor filtrante
Pentru acest pas consultați instrucțiunile cu care a venit sistemul. Urmând ordinea spcificată în instrucțiuni, introduceți cartușele în vasele de filtru. Se strâng apoi vasele cu cheia de plastic din pachetul de livrare.
Conectarea sistemului la instalațieprin furtunele flexibile
Urmăriți această schemă pentru pașii de mai jos:
a) Mai întâi, se conectează furtunul care face legătura între dispozitivul de cuplare cu robinetul de alimentare (3), montat pe robinetul de rețea pentru apă rece (2) și prefiltrul (4).
b) Montați furtunul de evacuare între restrictorul de debit (13) și piesa de drenaj (14) montată pe conducta de drenaj.
c) Între robinetul (9) și capătul liber al T-ului filtrului (11), montați furtunul de apă stocată.
d) Puneți furtunul de apă de consum între filtrul (11) și robinetul (12).
Punerea sistemului în funcțiune
a) Mai întâi, va trebui să lăsați să treacă apa prin sistem circa 10 minute. Pentru asta, deschideți robinetul (12) și robinetul (3) și după ce au trecut cele 10 minute, închideți robinetul (3).
b) După 1h – 1,5h, deschideți robinetul (12) și așteptați să se golească tancul de stocare.
c) Repetați operațiunea după o altă perioadă de 1h – 1,5h.
d) NU FOLOSIȚI APA DIN ACESTE 2 GOLIRI!
Sistemul de osmoza inversa este gata pentru a fi folosit. Sperăm că vă veți bucura alături de cei dragi de apă purificată!