Cat de importanta este tratarea apei pentru organism?

Calitatea apei pe care o consumam isi pune amprenta pe sanatatea noastra, de la textura pielii, pana la capacitatea de concentrare si imunitatea organismului. Oamenii evita sa consume apa de la robinet, in schimb prefera sa o cumpere din hypermarketuri. Ceea ce scapa din vedere consumatorii este:

– apa imbuteliata in sticle de plastic extrage substante toxice din compozitia pet-ului; – inainte de a fi introduse in magazine, baxurile cu apa stau mult timp in soare, ceea ce favorizeaza aparitia unui numar mult mai mare de bacterii in apa.

O calitate precara a apei poate fi identificata in functie de trei elemente esentiale: mirosul, culoarea si gustul.

Mirosul neplacut al apei este determinat de prezenta unor gaze precum hidrogenul sulfurat sau a unor microorganisme (alge, ciuperci etc.) care se afla in stadiul de descompunere. De asemenea, apa poate contine substante petroliere. Culoarea este determinata de substantele care nu se dizolva in apa (nisip, plastic etc.), dar si de cele care se dizolva in apa – alge sau alte organisme acvatice- care ofera apei o culoare verzuie, maronie sau laptoasa. Gustul apei poate fi influentat de multe elemente de la  saruri minerale pana la clorura de sodiu: – gustul dulceag este determinat de prezenta substantelor organice si de insuficienta sarurilor; – gustul amar este determinat de clorura de magneziu; – gustul sarat este determinat de un grad ridicat de clorura de sodiu.

Consumul de apa netratata, pe o perioada indelungata de timp duce la afectiuni grave: – apa cu clor duce la astm, boli de inima, cancer, probleme ale pielii (pierderea elasticitatii, crapare etc.) – paraziti – afectiuni ale stomacului, aparatului digestiv; – nisip, pietris si alte impuritati – afectiuni ale rinichilor; – fluor – osteoporoza, cancer, fracturarea oaselor, probleme dentare.

Contact
Telefon
WhatsApp